Шукати в цьому блозі

четвер, 27 грудня 2012 р.

Відвідувати дискотеку гріх?


Однак якщо поглянути в корінь цього явища, то побачимо, що  навряд чи дискотека в суботу ввечері, - це ідеальна підготовка до участі у Святій Літургії в День Господній - неділю.
Спостереження підказують нам, що наслідки дискотеки можуть бути досить обтяжливими: як мінімум в неділю вранці не захочеться вставати на Літургію, оскільки наслідки невисипання і оглушення музикою (а може і алкогольне сп'яніння) дадуться взнаки. Тому вона може стати перешкодою до відвідин храму Господнього в неділю, що буде гріхом. Багато залежить від того, з ким ми туди ходимо, скільки часу проводимо і як проводимо. Можна точно сказати, що сама обстановка на дискотеці:- приглушене світло, гучна мзика, можливість вживати алкоголь чи інші психотропні засоби, можливість танцювати на надто близькій відстані до іншої особи - все це є, безперечно, спокусами, нагодою до гріха
На деяких вечірках, наприклад, вживаються наркотики, не кажучи вже про алкоголь. Вживання наркотиків і пияцтво (тим більше коли воно становить небезпеку для себе і для інших, наприклад, якщо ми за кермом автомобіля), - це, безсумнівно, велика шкода та смертний гріх.
Самі танці - в усякому разі, в тому вигляді, в якому вони постають на дискотеці, - теж навряд чи сприяють залученню до Бога. Враховуючи все сказане, можна зробити висновок, що відвідування дискотеки може стати як мінімум приводом до гріха.
Додамо до цього ще одне спостереження: скільки раз підлітки змушують переживати батьків, повертаючись додому пізно вночі? Це теж не можна назвати чеснотою, мало того, це може бути і тяжким гріхом.
Коли ми прагнемо жити по-християнськи, бажання порожнього проведення часу проходить само собою. Наша християнська життя не може бути обмежене дотриманням обрядів чи приписів. Недостатньо того, що в неділю ми ходимо до церкви. Ми «вкусили дара небесного і стали причасниками Духа Святого», як писав святий апостол Павло, тому кожен день та кожну хвилину повинні поводитися достойно, уникаючи спокус та приводу  до гріха

Немає коментарів:

Дописати коментар